De Glêzen Merke

Twee ondernemers brachten in 2016 een bezoek aan het Kennis- en Innovatiehuis met een droom. "Het creëren van een regionale ontmoetingsplaats, voor jong en oud, genaamd: 'De Glêzen Merke". Een centrale marktplaats voor streek- en/of biologische producten, dát is wat de Glêzen Merke wil uitstralen. Inmiddels krijgt het project steeds meer handen en voeten en is het project steeds meer aan het groeien. 


Eten en drinken
Een tweede ruimte, waarin u het gevoel heeft buiten te zijn, terwijl u zich in een natuurlijke omgeving binnen bevindt.

Het geheel bestaat uit een groot aantal zit- en loungeplekken, een podium voor amateurmuziek en -theater, meerdere keukens en een koffie- en wijnbar.

Samenwerking
Door in de uitwerking/realisatie van de plannen intensief samen te werken met lokale bewoners, lokale ondernemers, gemeentelijke- en provinciale overheid, onderwijsinstellingen, het KEI en/of andere belanghebbenden.

Onderzoek/onderwijs
Krachten bundelen met partijen zoals de botanische tuin ‘De Kruidhof ’ te Buitenpost en verschillende onderwijsinstellingen ROC, HBO en universiteiten in Noord-Nederland.

Werkgelegenheid
Het creëren van reguliere-, alsmede re-integratie- en werkervaringsplekken.

Kunst en cultuur
Een unieke overdekte toeristische trekpleister die de historische stad Dokkum en de regio verder op de kaart zal zetten. Het een en ander in duidelijke verbinding met het winkelhart van Dokkum.
Regionale kunstenaars werkzaam in een eigen atelier met een centrale plek waar workshops zullen plaatsvinden.

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741