Nieuws

Succesvolle bijeenkomst Innovatiecluster Bouw

11 juni 2019

Succesvolle bijeenkomst Innovatiecluster Bouw


Op donderdag 6 juni kwamen 20 ondernemers uit het Innovatiecluster Bouw bijeen bij Bouwbedrijf Van Dijk in Surhuisterveen. Doel was hierbij om gezamenlijk de uitdagingen in de bouw- en installatiebranche op te pakken.

Het KEI is één van de initiatiefnemers van het Innovatiecluster Bouw. Dit cluster moet de onderlinge samenwerking tussen bouwgerelateerde bedrijven uit de regio bevorderen, wat moet leiden tot product-, proces- en marktinnovatie voor de toekomst. Door in een krimpregio gezamenlijk kansen te benutten en bedreigingen aan te pakken, zorgt mede voor een sterke en duurzame bouwsector.

Tijdens deze bijeenkomst zijn concrete afspraken gemaakt met de ondernemers op de volgende thema’s waarbij onderlinge samenwerking nodig is om bij te blijven en te groeien: 

 1. Digitalisering/Building Information Modeling
 2. Opleiden leerlingen/vaktechnisch personeel
 3. Industrieel Bouwen
 4. Promotietrailer voor de bouw- en installatiebranche

Binnen deze thema’s zijn vier werkgroepen gerealiseerd met daarin de betrokken ondernemers. Zo gaan BKS-Elementen, Europrovyl B.V. en Bouwbedrijf Van Dijk aan de slag om de digitalisering/BIM verder te brengen in de regio. Daarnaast gaan Damstra Installatietechniek, VDM Woningen en Combex Bouwlogistiek werken aan het realiseren van een promotietrailer voor de bouw- en installatiebranche. Deze werkgroepen komen op korte termijn bij elkaar om plannen te concretiseren, die tijdens een volgende bijeenkomst aan het Innovatiecluster Bouw worden teruggekoppeld en vervolgd.

Kijk voor meer informatie op www.innovatieclusterbouw.nl 

 

 

 

 

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741