Nieuws

Overhandiging EFRO subsidie aan Bouwcampus Noord Nederland

12 maart 2019

Overhandiging EFRO subsidie aan Bouwcampus Noord Nederland


Op 11 maart overhandigde wethouder Jelle Boerema 
de EFRO-subsidiebeschikking aan Tom de Boer voorzitter van de Bouwcampus Noord Nederland. Dé plek waar bouwbedrijven en installateurs elkaar ontmoeten om samen te werken aan innovaties voor industrialisatie van de bouw!

Op industrieterrein de Hogedijken in Dokkum komt een proeftuin van 600 m2 voor industrieel bouwen. Onder meer bouwbedrijven en installateurs ontmoeten elkaar hier om samen te werken aan innovaties voor industrialisatie van de bouw. Aanleiding is de energietransitie, waarbij in Friesland 290.000 woningen een nieuwe energiedrager krijgen. Dit betekent 1.000 woningen per dag, oftewel een enorme uitdaging voor de sector. Daardoor is een nieuwe manier van bouwen noodzakelijk. De Proeftuin Industrieel Bouwen is een centrum vol faciliteiten, waar ondersteuning wordt geboden bij de ontwikkeling van idee naar concept en een werkbaar prototype. In de toekomst wordt kennis gedeeld en kunnen nieuwe producten van mkb-bedrijven worden ontwikkeld, getest en gepresenteerd.

De proeftuin is een initiatief van het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân (KEI-NOF) en Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD), die zullen samenwerken als Stichting Bouwcampus Noord Nederland. Er is een EFRO-subsidie Call Proeftuinen aangevraagd en toegekend. De proeftuin komt voort uit de Regiodeal, het plan om de economie van Noordoost Fryslân te versterken. De samenwerkende partijen (gemeenten, provincie, Wetterskip, onderwijs, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven) vinden het belangrijk om bedrijven in de sterke sectoren te stimuleren zich verder te ontwikkelen.

Meer weten over de Bouwcampus Noord Nederland? Kijk dan op https://bit.ly/2HsgYVe

 

 

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741