Nieuws

Krachten bundelen voor het techniekonderwijs

19 maart 2019

Krachten bundelen voor het techniekonderwijs


Het KEI organiseerde donderdag 21 maart, samen met Kennislab, Dockinga College, Lauwers College en ROC Friese Poort een bijeenkomst om ondernemers en docenten te informeren over het project 'Sterk Techniekonderwijs'.

De vraag naar technische vakmensen wordt steeds urgenter. Met het project ‘Sterk Techniekonderwijs' ontvangen vmbo-scholen de komende jaren 100 miljoen euro extra om het techniekonderwijs te stimuleren. Doelstelling is om tot 2024 een technisch onderwijsaanbod tot stand te brengen dat toekomstbestendig is voor de regio Noordoost Fryslân. Het moet aansluiten bij de vraag van de arbeidsmarkt en het vervolgonderwijs in de regio. Het moet inspelen op de verwachte leerlingenaantallen over de komende tien tot vijftien jaar en de kwaliteit van het techniekonderwijs moet blijvend worden verhoogd. Het vmbo, mbo en bedrijfsleven werken daarin samen.

Het KEI is hierin de verbindende schakel tussen ondernemers en onderwijs. Het KEI versterkt daarnaast het project 'Sterk Techniekonderwijs' door technisch onderwijs in de toekomst onder te brengen in de Bouwcampus Noord Nederland en de Metaalcampus, die op dit moment in ontwikkeling is. In deze werk-leercampus worden onder andere lessen verzorgd door vmbo en mbo, samen met het bedrijfsleven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een doorlopende leerroute op het gebied van virtual reality en lasertechnologie.

 

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741