Nieuws

‘’Maak als ondernemers gebruik van elkaars kracht en kennis’’

29 mei 2019

‘’Maak als ondernemers gebruik van elkaars kracht en kennis’’


De komende weken licht het KEI een aantal ondernemers uit die bij de start van hun bedrijf zijn ondersteund door het KEI. Een ondernemerscoach, contact met andere starters en ondernemers met jarenlange ervaring zijn van grote waarde bij het opstarten, neerzetten en uitbouwen van een eigen bedrijf. Het KEI biedt deze ingrediënten voor een succesvolle start.

Naam: Gert van Weenen en Sija Tol
Bedrijf: COLOR2U
Gespecialiseerd in: het begeleiden van mensen bij stress gerelateerde klachten en burn-out
Gestart in: april 2019
Website: www.color2u.nl

Een jonge onderneming in de oude melkfabriek van Gytsjerk: begin dit jaar zijn Gert van Weenen en Sija Tol hun onderneming COLOR2U gestart. Met hun specialisatie in stress gerelateerde klachten en burn-out begeleiden zij mensen in eigen tempo naar herstel. Als startende ondernemer zocht Sija ondersteuning bij het KEI om kennis op te doen en haar netwerk te versterken.

Gert en Sija hebben met verschillende functies in Nederland hun werkervaring opgedaan. Met de zorg als gezamenlijke ambitie besloten zij vorig jaar samen in Noordoost Fryslân een onderneming op te zetten. COLOR2U biedt een nieuw concept op het gebied van burn-out en stresspreventie. Personen kunnen één of meerdere dagdelen per week werken aan herstel door individuele begeleiding, creatief werken in het open atelier, stress release, fysieke training en/of budget coaching. Het bijzondere pand in de vorm van een torentje, gelegen aan de Ryptsjerkerpolder, is afgestemd op een meervoudige aanpak. In deze aanpak is individuele begeleiding een vast onderdeel. ‘’Vooral onder twintigers en dertigers komen stress gerelateerde klachten en burn-out steeds vaker voor. Social media is hier een grote oorzaak van. De sociale druk en het prestatievermogen ligt hierdoor namelijk hoger. Daarnaast hebben veel mensen in hun privéleven nogal wat sociale activiteiten en verplichtingen, waardoor ze nauwelijks tot rust en ontspanning komen’’, geven Gert en Sija aan.

Sija volgde eerder al het startersprogramma bij het KEI. Martin van der Veen, directeur van het KEI, was bij de start van haar ondernemerschap sparringpartner van Sija. ‘’Ik ben coach en geen ondernemer. Martin liet mij op een andere manier kijken naar het ondernemerschap, bracht mij in contact met andere ondernemers en liet mij meer innovatief denken.’’ In het kader van de arbeidsmarkt kunnen het KEI en COLOR2U blijven samenwerken. Het KEI werkt o.a. aan het versterken en het stabiliseren van de arbeidsmarkt in de regio. COLOR2U richt zich daarbij op het gezond houden van personeel in een overspannen arbeidsmarkt. Een programma gericht op het bedrijfsleven laat ondernemers bewust maken van personeelsprocessen en de onzichtbare geldstromen die hieraan verwant zijn.

‘’Als startende ondernemer moet je blijven focussen op je doel’’, geeft Gert aan. ‘’Accepteer hulp van anderen en spar regelmatig met collega-ondernemers. Je kunt niet zelf alles weten, maar maak juist gebruik van elkaars kracht en kennis.’’ Sija vult daarbij aan: ‘’Ga elkaar als ondernemers stimuleren en versterken in plaats van beconcurreren. Wees innovatief’’. COLOR2U heeft dan ook als doel om de kennispartner te zijn voor particulieren en bedrijven in de regio op het gebied van stress gerelateerde klachten.


Begane grond


De coachingruimte


Open atelier


Stress release

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741