Nieuws

KEI brengt initiatieven gasloos bouwen in kaart

22 maart 2018

KEI brengt initiatieven gasloos bouwen in kaart

Welke initiatieven zijn er op het gebied van gasloos bouwen? Om dat in kaart te brengen organiseerde het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân in samenwerking met de stadsregio Leeuwarden een bijeenkomst voor gemeenten, provincie Fryslân en onderwijsinstellingen. De bijeenkomst vond plaats op dinsdag 20 maart in Centrum Duurzaam van de ROC Friese Poort.

In de regio Noordoost Fryslân en provincie breed zijn veel initiatieven op het gebied van gasloos bouwen. Zo is de provincie Fryslân bezig met een onderzoek naar warmtesystemen en is het onderwijsveld in Noord-Nederland bezig met een Energy College. Het Energy College is een Noord-Nederlands initiatief om de snelgroeiende energiebranche in de regio te kunnen voorzien van innovatieve vakkrachten op mbo-niveau. Deze mensen worden opgeleid naar de wensen en behoeften van de markt. Ook zijn de gemeenten in Noordoost Fryslân druk bezig met de uitvoering van het regionale duurzaamheidsplan.

KEI verbindt initiatieven
Het Kennis en Innovatiehuis wil deze partijen met elkaar verbinden en doet dat door bestaande initiatieven in kaart te brengen en de betrokkenen hierover te informeren. Het KEI doet dat vanuit de visie ‘Samen sta je sterker’: door een grote ontwikkeling als gasloos bouwen samen op te pakken ontstaan nieuwe kansen en samenwerkingsverbanden.

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741