Nieuws

Geslaagd Prinsjesdagontbijt Rabobank Drachten Friesland Oost

25 september 2017

Geslaagd Prinsjesdagontbijt Rabobank Drachten Friesland Oost

Op donderdag 21 september mocht het Kennis- en Innovatiehuis in Buitenpost zich vroeg opmaken voor het Prinsjesdagontbijt 2017. De bijeenkomst, georganiseerd door Rabobank Drachten Friesland Oost, kan zeer geslaagd worden genoemd.

Op uitnodiging van de bank schoven de burgemeesters, wethouders en raadsleden van de gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland en Tytsjerksteradiel aan tafel. Ook waren er vertegenwoordigers van diverse ondernemersverenigingen uit deze gemeenten aanwezig. Onder het genot van een goed verzorgd ontbijt liet men zich bijpraten over de uitwerking van de kabinetsplannen in de eigen regio.

 

Durk Mous, sinds 1 september voorzitter van Rabobank Drachten Friesland Oost, opende de bijeenkomst, waarna Tom de Boer, manager Groot Zakelijk, het gezelschap informeerde over de economische conjunctuur van Noordoost Fryslân en Nederland. Na een korte pauze nam burgemeester Gerben Gerbrandy het woord. Hij vertelde over de gevolgen van Prinsjesdag voor de regio, over het Kennis- en Innovatiehuis en de Regiodeal; een samenwerkingsverband tussen overheid, ondernemers en onderwijs in Noordoost Fryslân met de ambitie om zich samen in te zetten voor een vitale Noordoost Friese economie. Burgemeester Jeroen Gebben haakte hierop in door de aanwezigen te informeren over de economische kansen voor deze regio. Jelle Boerema, wethouder en huidige locoburgemeester van Kollumerland,  gaf tenslotte aan dat de regio als kansregio moet worden beschouwd, niet als krimpregio. Met een dankwoord aan alle sprekers en gasten, sloot Durk Mous deze editie van het Prinsjesdagontbijt af. Een waardevolle en informatieve bijeenkomst waarin men elkaar kon ontmoeten en van gedachten kon wisselen over de (economische) toekomst voor Noordoost Fryslân.

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

* Verplichte velden