Nieuws

Hout-Vaert: de bijzondere reis van het vlot met 50 schepen van Dokkum naar IJlst

17 juli 2018

Hout-Vaert: de bijzondere reis van het vlot met 50 schepen van Dokkum naar IJlst

Kom je ook naar Hout-Vaert? We komen naar je toe in Dokkum, Leeuwarden, Grou en IJlst met 50 grote en kleine historische schepen en een heus vlot van 18 meter lange boomstammen. Daar maken we knotsgekke muziek op en daarna kun jij aan de slag op een van de schepen!

Je moet natuurlijk wel weten waar je moet zijn! Kijk op de website waar we liggen met ons grote vlot en de 50 schepen. We hebben het makkelijk gemaakt, want we liggen midden in Dokkum, Leeuwarden, Grou en IJlst. En 50 schepen en enorme hoge masten zie je van verre liggen!

Waarom vinden we het leuk dat je komt? Gewoon omdat het vier dagen lang over hout gaat waar je de mooiste dingen mee kunt doen! En kun je kijken hoe dat hout vroeger hier kwam, via het water, over de Noordzee en de Oostzee. We haalden het van ver, omdat we zelf te weinig hout hadden. En je ziet wat we toen met die lange boomstammen deden: we bouwden er kerken en boerderijen mee.

Hout is een mooi product waar je veel mee kunt. Dus wat denk je van timmeren en bouwen met pallets en ander hout op ons grote platte schip? Leef je uit! Wij zorgen voor de spijkers en de hamers en we houden een oogje in het zeil voor de veiligheid.

Naast het timmerschip hebben we in het ruim van een groot schip stapels afvalhout om iets geks van te maken, kun je je eigen bijzondere instrument maken van hout en daarna met een echte DJ van jouw muziek een track opnemen, en kun je komen ruiken aan hout dat jezelf mag schaven in ons eigen houtlab, daarna kun je de quiz doen om te raden welke geur bij welk hout hoort. En je kunt komen handletteren op hout en sjoelen en andere houtspelletjes doen op het speelschip.

Ben je er moe van? Trek je zwembroek en bikini aan en rust uit in de grote houten hottub op het dek van een van de schepen staan. Heerlijk!

Neem je vader, moeder en opa en oma maar mee, want die kunnen zich ook vermaken op de schepen. Nee, ongerust hoeven ze niet te zijn, want op ieder schip waar jij bent om met hout aan de slag te gaan, zijn HoutVaerders om alles in goede banen te leiden. Neem je vrienden en vriendinnen maar mee en kom op 19, 20, 21 en 22 juli naar het vlot!

 

Bekijk hier het programma.

 

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

* Verplichte velden