Nieuws

Excursie TRUMPF: de ontwikkeling van 3D metaalprinten

28 september 2018

Excursie TRUMPF: de ontwikkeling van 3D metaalprinten


Hoe bereid je je als ondernemer in de metaalsector op de toekomst voor? Hoe zorg je dat je bedrijf toekomstbestendig blijft in een snel veranderende wereld? Om in te spelen op deze vragen, organiseerde het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân, samen met de Vereniging Metaal Print Cluster Noord Nederland, een bijeenkomst bij TRUMPF Netherlands in Hengelo.

TRUMPF is een belangrijke ontwikkelaar en producent van 3D metaalprinters. Doel was om ondernemers mee te nemen in de ontwikkelingen rond 3D metaal printen en de mogelijkheden voor Facility Sharing te verkennen. De accountmanagers van TRUMPF namen de aanwezig mee in de nieuwe technieken en toepassingsmogelijkheden. De theorie werd vertaald naar de praktijk, door een aantal concrete cases die door metaalondernemers waren ingediend. De aanwezigen waren onder de indruk van de ontwikkelingen, vooral de aangereikte cases waren zeer verhelderend. Op korte termijn organiseert het KEI een vervolgbijeenkomst met als doel te komen tot de oprichting van een Shared Facility Center.

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Kennismakelaar Metaal: Wiebe van der Veen via 06-15240758 of wiebe@keinof.nl 

 


 

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741