Nieuws

Actionlab nieuw initiatief van het KEI

19 september 2018

Studenten zoeken oplossingen voor het bedrijfsleven

 Actionlab nieuw initiatief van het KEI

Ondernemers hebben dringend behoefte aan jongeren met kennis die is afgestemd op de beroepspraktijk. Om hierop in te spelen, is het Kennis- en Innovatiehuis (KEI) een samenwerking gestart met de Hanze Hogeschool, met als resultaat: Actionlab. Vanaf september gaan 20 studenten van de opleiding Bedrijfskunde aan de slag met praktijkvraagstukken uit de regio.  Bijkomend voordeel is, dat jongeren hierdoor gestimuleerd worden om te gaan ondernemen in de regio Noordoost Fryslân.

Interactieve samenwerking
Het Bedrijfskundig Actionlab is een innovatiewerkplaats waar het onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samenkomen en open innovatie wordt gestimuleerd. Het traject maakt onderdeel uit van het nieuwe afstudeerprogramma in het eindjaar van de opleiding. De studenten analyseren organisatievraagstukken, ontwerpen, implementeren en evalueren bedrijfsprocessen, waarna ze de processen verbeteren en vernieuwen door oplossingen voor problemen aan te dragen.

Praktijkvraagstukken uit de regio
Het KEI heeft vraagstukken uit de regio opgehaald, waarbij de studenten worden uitgedaagd zich te ontwikkelen tot een toekomstbestendig bedrijfskundig professional. Zo gaan de studenten aan de slag met een onderzoek naar 3D metaalprinttechnieken vanuit Innovatiecluster Metaal, maken ze een strategisch plan voor Europrovyl, ontwikkelen een overkoepelend businessplan voor de Glêzen Merke & De Verspillingsmarkt en schrijven een marketingplan voor OPNIEUW.

Waarom deelnemen aan Actionlab?
Het bedrijf OPNIEUW is een van de deelnemers aan Actionlab. Directeur Douwe Jan Boersma vertelt waarom: “OPNIEUW geeft op sociale manier invulling aan circulaire werkomgevingen, om op duurzame en maatschappelijke manier bijdrage te leveren aan een leefbare wereld, generaties lang.
Actionlab gaat ons helpen bij de communicatie met onze partners. Door ook in de providerboog onderwijs bij het proces te betrekken kunnen we sneller schakelen. We zijn onze samenwerking met het KEI via een casus gestart en hebben deze samenwerking medio september uitgerold.”

Interesse?
Heeft u als ondernemer een vraagstuk dat interessant is voor Actionlab? Neem voor meer informatie contact op het met KEI: info@keinof.nl, 0511-760009

 


Afb. 1 en 2: OPNIEUW, één van de ondernemingen die
deelneemt aan Actionlab. 

 

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741