Nieuws

‘Samen innoveren met bouwbedrijven, installateurs en energieadviseurs’

4 juli 2019

‘Samen innoveren met bouwbedrijven, installateurs en energieadviseurs’


De komende weken licht het KEI een aantal ondernemers uit die bij de start van hun bedrijf zijn ondersteund door het KEI. Een ondernemerscoach, contact met andere starters en ondernemers met jarenlange ervaring zijn van grote waarde voor het opstarten, neerzetten en uitbouwen van een eigen bedrijf. Het KEI biedt deze ingrediënten voor een succesvolle start. 

Naam:                  Hessel van der Wal
Bedrijf:                 DEVI-Advies
Actief in:             duurzame energie
Gestart in:          2018
Website:             www.devi-advies.nl

Ondernemerschapstalent valt door studies aan te leren, maar soms zit het er gewoon in. Zo ook bij de heren Hessel van der Wal en Jelmer Beerda, die in 2018 hun bedrijf op het gebied van duurzaam energieadvies oprichtten: DEVI-Advies. Het bedrijf groeit en inmiddels is het team uitgebreid naar totaal vier personen. Hessel vertelt over de start van het bedrijf, waar ze nu staan en welke ambities ze voor ogen hebben.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de verkoopbranche voor de particuliere- en zakelijke markt, besloot Hessel het roer om te gooien. Met zijn werkervaring, netwerk en met de ambitie om door te groeien in de energiebranche, startte hij samen met Jelmer een eigen onderneming in duurzaam energieadvies. DEVI biedt maatwerk op het gebied van onafhankelijke energiescans om woningen of panden te verduurzamen en plaatst daarnaast zonnepanelen. In plaats van alleen theoretisch advies te geven, werken Jelmer en Hessel duurzame energietrajecten uit in de praktijk.

Voor de start van DEVI-Advies gingen de heren in gesprek met Martin van der Veen, directeur van het KEI. Dit gaf de boost om meer vaart achter de oprichting van hun onderneming te zetten. Het KEI bood ondersteuning bij het opstellen van het ondernemersplan en DEVI-Advies is voor een aantal dagen gevestigd in het pand van het KEI. ‘Het is fijn om een partij te hebben die achter je staat en je in verbinding brengt met andere ondernemers en organisaties.’ Zo zijn Hessel en Jelmer via een kennismakelaar van het KEI in contact gebracht met Energiecoöperatie Garyp, het project dat de ambitie heeft om het dorp binnen een aantal jaren aardgasvrij te maken. ‘DEVI heeft inmiddels voor ongeveer 300 woningen in Garyp energieadviezen uitgebracht. Indien bewoners geïnteresseerd zijn, begeleiden wij hen in het traject naar een duurzame woning of pand.’

Op dit moment wordt er door onderwijsinstellingen nog geen praktische opleiding aangeboden tot energieadviseur. Hessel en Jelmer hebben de ambitie om op termijn zelf een intern trainingsprogramma als bedrijf op te kunnen zetten. De ambitie van Jelmer en Hessel ligt bij het innoveren van producten, in samenwerking met de keten van bouwbedrijven, installatiebedrijven en energieadviseurs. ‘Het is belangrijk dat je als ondernemer trends ziet en hierop inspeelt. Dit betekent niet alleen korte termijn denken, maar juist vooruit kijken. Behoud het streven om nieuwe informatie tot je te nemen, te blijven leren en werk met overtuiging.’  

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741