Verbinden en samenwerkenHet Kennis- en Innovatiehuis draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio. Voor de metaalsector en de bouw- en installatietechniek zijn daarom twee kennismakelaars aangesteld. Zij zijn de smeerolie tussen het bedrijfsleven, de overheden en onderwijsinstellingen.  

Innovatiecluster Bouw
De bouw- en installatietechniek staat voor een aantal nieuwe uitdagingen. Er is voorlopig een blijvend tekort aan goed personeel en jeugd kiest niet automatisch voor een technische opleiding. Daarnaast moeten bouwbedrijven blijven inspringen op nieuwe ontwikkelingen in de bouw, zoals industrieel bouwen, robotica en domotica. De kennismakelaars van de bouw- en installatietechniek, Jeroen van Wijk en Jan Haakma, werken samen met het bedrijfsleven aan een cluster, dat is opgezet vóór en dóór ondernemers. Het Innovatiecluster Bouw gaat de samenwerking tussen bouwbedrijven bevorderen. Ontwikkelingen op de markt zijn via het Innovatiecluster Bouw goed te volgen voor leden. Daarnaast kunnen bedrijven participeren in projecten die voor hen meerwaarde biedt. 

Bent u een ondernemer/aannemer in de bouw en woont u in Noordoost Fryslân? Bent u bereid om kennis te delen, om er meer voor terug te krijgen? Neem dan contact op met Jeroen van Wijk (jeroen@keinof.nl) of Jan Haakma (jan@keinof.nl). Kijk voor meer informatie over het Innovatiecluster Bouw op de website www.innovatieclusterbouw.nl.  

Innovatiecluster Metaal
De metaalnijverheid is een belangrijke sector in Noordoost Fryslân. In totaal zijn er ongeveer 200 bedrijven die zich met metaalbewerking bezighouden. Sinds zijn start als kennismakelaar, in november 2017, heeft Wiebe van der Veen meer dan 100 ondernemers gesproken, fysiek of telefonisch. De input uit deze gesprekken heeft geleid tot een aantal projecten en workshops. Deze zijn gericht op de thema’s innovatie en ondernemerschap, onderwijs en arbeidsmarkt en regionale samenwerking. In samenwerking met ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen worden de mogelijkheden van 3D metaal printen in de regio onderzocht. 

Meer informatie over wat het KEI voor u kan betekenen in de metaalsector? Neem dan contact op met Kennismakelaar Wiebe van der Veen: wiebe@keinof.nl of u kunt bellen naar (06) 15 24 07 58.


Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741