Studenten zoeken oplossingen voor bedrijfsleven


Ondernemers hebben dringend behoefte aan jongeren met kennis die is afgestemd op de beroepspraktijk. Om hierop in te spelen, is het Kennis- en Innovatiehuis (KEI) een samenwerking gestart met de Hanze Hogeschool, met als resultaat: Actionlab. Gemiddeld 25 studenten per jaar van de opleiding Bedrijfskunde gaan aan de slag met praktijkvraagstukken uit de regio.  Bijkomend voordeel is, dat jongeren hierdoor gestimuleerd worden om te gaan ondernemen in de regio Noordoost Fryslân.

Interactieve samenwerking
Het Bedrijfskundig Actionlab is een innovatiewerkplaats waar het onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samenkomen en open innovatie wordt gestimuleerd. Het traject maakt onderdeel uit van het nieuwe afstudeerprogramma in het eindjaar van de opleiding. De studenten analyseren organisatievraagstukken, ontwerpen, implementeren en evalueren bedrijfsprocessen, waarna ze de processen verbeteren en vernieuwen door oplossingen voor problemen aan te dragen.

Praktijkvraagstukken uit de regio
Het KEI haalt praktijkvraagstukken van ondernemers uit de regio op, waarbij de studenten worden uitgedaagd zich te ontwikkelen tot een toekomstbestendig bedrijfskundig professional. Heeft u als ondernemer een vraagstuk dat interessant is voor Actionlab? Neem voor meer informatie contact op het met KEI: info@keinof.nl, 0511-760009.

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741