Van Streek De Verspillingsmarkt

Stichting Grien zet zich in voor streekproducten van streekproducenten. De stichting wil de grootschalige aanpak van voedselverspilling in Noord-Nederland tegen gaan én de aanpak van de verspilling van talent (streekhelden) van de arbeidsmarkt. In dit project werkt Stichting Grien samen met ketenpartners en strategische partners om te onderzoeken welke producten gemaakt kunnen worden van deze restromen (herwaarden van grondstoffen). In samenwerking met onder andere het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân wordt dit project mede mogelijk gemaakt. 

Het idee
'Van Streek De Verspillingmarkt' wordt het kenniscentrum van Noord-Nederland op het gebied van het terugbrengen van voedselverspilling in de totale voedselketen. Hier worden reststromen verzameld, beoordeeld en verwerkt zodat voedsel een tweede kans krijgt. De ambitie van 'Van Streek De Verspillingmarkt' is om alle inwoners binnen drie jaar te laten kiezen bij hun dagelijkse voedselconsumptie voor lokaal geteelde- en seizoensgebonden producten. 

Bekijk hier de flyer van de Helden van de Streek en wordt wijzer over dit prachtige project!

Verbinden
Het Kennis en Innovatiehuis helpt Stichting Grien in het verbinden aan de juiste partijen. Zo helpt het KEI in het werven van subsidies en brengt het KEI Stichting Grien in contact met de juiste partners.

Stichting Grien
Contactpersoon: Theo Jansma, 06 20 60 39 28 of theo@grien.nl. 
Rengersweg 23, 9062 EA Oentsjerk 

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741