Luchtschip Oerkoepel

In 2018 klopte Jetze van Vliet bij het KEI aan met het project 'Oerkoepel'. 

Oerkoepel is een idealistisch bedrijf dat duurzame producten creëert. Zij kopen Hollands hout, folie, hoezen en accessoires in om deze samen te brengen tot één eindproduct. Oerkoepel heeft de ambitie om meerdere soorten koepels aan te bieden en zet in op de ontwikkeling van de kampeerkoepel voor de recreatiesector en de co-creatiekoepel voor de festival- en bedrijvensector. Daarnaast bieden zij ook koepels aan voor privégebruik. 

Wat is een oerkoepel?
Oerkoepels voorzien in de behoefte om je eigen plek/wereld/utopia te creëren. Klanten zoeken een rustige plek om zijn/haar dingen te doen, welke dingen dit zijn is aan de klant. Hieronder staan enkele voorbeelden van gebruiksredenen:

 • Een plek om je gasten te ontvangen?
 • Een plek om je planten in op te kweken en tevens in te zitten?
 • Een plek om met je vrienden in stijl en comfort te borrelen? 

 

Wat zijn de Unique Selling Points van de oerkoepel?
Er is genoeg ruimte in de koepel om in te staan en in te bewegen. Er is ruimte voor 20 personen om in te zitten. Er passen genoeg voorzieningen in om twee tot vier personen in comfort te laten verblijven, met uitzondering van sanitair. 

De koepel is esthetisch verantwoord omdat het een eenvoudige vorm heeft, het is mooi in zijn eenvoud. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke bouwmaterialen. Dit geeft de koepel een look en feel van een natuurlijke omgeving. De kleur van de hoes kan in natuurlijke tinten gemaakt worden, bijvoorbeeld olijfgroen, woestijnbruin of bordeauxrood.

De Koepelkas is in feite een broeikas. Daar zijn er genoeg van op de internationale markt. Variërend van vierkante meter modellen van de bouwmarkt tot exclusieve Victoriaanse modellen van gietijzer. Houten modellen zijn minder beschikbaar dan de aluminium variant, dit maakt houten kassen dus exclusiever. Vaak is dit hout van onbekende oorsprong. Oerkoepel maakt gebruik van lokaal 'Hollands' hout.

Kortom:
- Voldoende ruimte om te doen en laten wat je wil
- Aerodynamische vorm; de wind gaat er op natuurlijke wijze omheen
- Organische vorm past in het geheel van de tuin
- Gemaakt van lokaal 'Hollands' hout
- MVO geproduceerd

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741