Helden van de Streek

Stichting Grien zet zich in voor streekproducten van streekproducenten. De ambitie van de stichting is om alle 640 duizend Friezen bij hun dagelijkse voedselconsumptie te kunnen laten kiezen voor lokaal geteelde- en seizoensgebonden producten. De streekproducenten worden gemotiveerd om regionale streekproducenten voor iedereen verkrijgbaar te laten zijn. In samenwerking met onder andere het Kennis en Innovatiehuis komt dit project uit de voeten.

Het idee
Veel lokale producenten, boeren, telers en verwerkers maken een prachtig streekproduct met ambacht, passie en liefde. De afzet is voor deze ondernemers vaak moeilijk. Voor de toekomst moet een constant afzetkanaal worden gerealiseerd, een supermarkt is een voorbeeld van een afzetkanaal. Een veelvoorkomend probleem is echter dat het voor streekproducenten lastig is om in gesprek te komen met supermarkten en andere retailers. Om meer steun te geven aan deze streekproducenten heeft 'Grien' in samenwerking met het Kennis en Innovatiehuis een keten opgezet voor de nieuwe streekproducenten met een eigen label/merk voor die streekproducten. Onder de naam 'Helden van de streek' wordt dit label gelanceerd. 

Bekijk hier de flyer van de Helden van de Streek en wordt wijzer over dit prachtige project!

Verbinden
Het Kennis en Innovatiehuis helpt Stichting Grien in het verbinden aan de juiste partijen. Zo helpt het KEI in het werven van subsidies en brengt het KEI Stichting Grien in contact met de juiste partners.

Stichting Grien
Contactpersoon: Theo Jansma, 06 20 60 39 28 of theo@grien.nl. 
Rengersweg 23, 9062 EA Oentsjerk 

Contact

 • Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân

  Kuipersweg 5

  9285 SN Buitenpost

  Routeplannen

 • Tel: 0511-760009

  Mail: info@keinof.nl

 • Kvk: 55444741

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

* Verplichte velden